Miten positiivisen psykologian opit ja työkalut voivat olla tukenasi vastoinkäymisissä ja vaikeina aikoina?

Olemme eläneet viimeiset pari vuotta erittäin poikkeuksellisia aikoja. Koronapandemia on vaikeuttanut suuresti elämäämme ja Ukrainassa riehuva sota huolettaa ja pelottaa. Perusturvallisuutemme on järkkynyt.

Tässä 22.3.2022 pitämässämme maksuttomassa webinaarissa jaamme tutkittua tietoa siitä, miten positiivinen psykologia voi toimia tukena ja apuna vastoinkäymisissä ja vaikeina aikoina. Voit nyt katsoa webinaarin tallenteen täältä.


Vastoinkäymiset ja kärsimys kuuluvat elämään ja ihmisyyteen. Vastoinkäymisiä on monenlaisia. Sisäisiä ja ulkoisia. On asioita, joille voimme tehdä jotain, ja tilanteita, joihin emme voi itse vaikuttaa – kuten siihen, että lähialueillamme soditaan.

Millaisia työkaluja positiivinen psykologia voi tarjota, kun elämä järkkyy? Mitä tiede sanoo positiivisen psykologian työkaluista vastoinkäymisten edessä? Toisin kuin jotkut saattavat kuvitella, positiivinen psykologia ei suinkaan ole silkkaa ”posiposia ja vaaleanpunaista hattaraa”. Positiivisen psykologian tieteessä huomioidaan kaikenlaisten tunteiden tärkeys. Elämään kuuluvat kaikki tunteet, myös ne epämukavat.

Keinoja kasvattaa resilienssiä

Yksi webinaarimme avainsanoista on resilienssi – psyykkinen ominaisuus, jota kutsutaan myös selviytymiskyvyksi, muutosjoustavuudeksi ja uudistumiskyvyksi. Resilienssi tarkoittaa ihmisen kykyä pärjätä haastavissa ja odottamattomissa tilanteissa. Tätä kykyä on eri ihmisillä eri määrä. Onneksi resilienssiä voi kehittää! Positiivinen psykologia tarjoaa resilienssiä vahvistavia taitoja ja työkaluja. Näitä ovat esimerkiksi itsemyötätunto, vahvuuksien tunnistaminen ja hyödyntäminen sekä merkityksen kokeminen.

Esittelemme webinaarissa käytännön keinoja, joita itse kukin voi soveltaa omassa elämässä ja arjessa. Jotkin keinot toimivat joillekin, toiset keinot toisille, kaikille sopivia valmiita sapluunoita ei ole olemassakaan. Tuomme esille erilaisia näkökulmia, joiden pohjalta voit pohtia, mitkä voisivat olla sinulle toimivia. Pohditaan porukalla! Yhdessä oleminen, yhteenkuuluvuus ja tunteiden jakaminen on tärkeää erityisesti vaikeina aikoina.

Kanssamme tämän webinaarin järjesti monivuotinen yhteistyökumppanimme Tampereen kesäyliopisto.

Itse olen hyötynyt positiivisesta psykologiasta ennen muuta elämän vastoinkäymisissä. Erityisesti olen oppinut antamaan enemmän tilaa myös vaikeille tunteille ja hyväksymään ne. Nekin kuuluvat meidän jokaisen elämään.
— Paulina Piippo, Joylla


luennoitsijat

 
Paulina Piippo, Joylla, resilienssi, positiivinen psykologia

Paulina Piippo

Co-Founder, Joylla

Soveltavan positiivisen psykologian maisteri (MAPP) ja DI (tietojohtaminen), valmentaja

Netta Lehtonen, Joylla, resilienssi, positiivinen psykologia

Netta Lehtonen

Co-Founder, Joylla

Soveltavan positiivisen psykologian maisteri (MAPP) ja kauppatieteiden kandidaatti (KTK), valmentaja

 

Käsittelemme webinaarissa päivän teemaa noin puolitoista tuntia. Sen jälkeen vuorossa on koulutuspalveluidemme esittelyosuus.


Lisää webinaaritallenteita ja muuta maksutonta sisältöä löydät Ilmaista hyvää -sivultamme.

P.S. Jos yrityksemme Joylla on sinulle uusi tuttavuus, voimme iloksemme kertoa, että olemme saaneet välittää positiivisen psykologian taitoja ja työkaluja tuhansille kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista kiinnostuneille. Olemme myös kouluttaneet satoja omien alojensa osaajia positiivisen psykologian asiantuntijoiksi ja nousseet nopeasti Suomen johtavaksi positiivisen psykologian asiantuntijayritykseksi. Kenties olet kuullutkin kehittämästämme suositusta Positive Psychology Practitioner™ -koulutuksesta. Parhaillaan juhlimme sitä, että helmikuussa alkoi jo kahdeskymmenes PPP-koulutuksemme! Ja kukoistava matka jatkuu.