ILMAISLUENNOT HELSINGISSÄ JA VERKOSSA

Järjestimme elokuun lopulla ”Positiivinen psykologia ja merkityksen voima” -ilmaisluennon Tampereella. Tilaisuus oli kerrassaan hurja menestys; kuulijoita saapui lähes 600! Vielä kerran suuri kiitos kaikille osallistujille.

Lue palautetta Tampereen luennolta

Tampereen tilaisuuden innoittamina päätimme järjestää samasta teemasta maksuttoman yleisöluennon myös Helsingissä 7. lokakuuta ja verkossa 22. lokakuuta. Mukaanpääsy tilaisuuksiin edellyttää ilmoittautumista. Ilmoittautumistiedot löydät tekstin lopusta.

Tästä on siis kysymys:

Moni meistä pohtii elämänsä merkitystä. Onko elämäni merkityksellistä? Oliko tämä nyt tässä? Mitä todella haluaisin tehdä – työssä ja muussa elämässäni?

Merkityksen kokeminen ja elämän merkityksellisyys ovat toden totta pohtimisen arvoisia asioita. Kaikille meille on tärkeää kokea olevamme tarpeellisia, tehdä merkityksellistä työtä ja tuntea, että elämällämme ylipäätään on merkitystä.

Merkitys on yksi kokonaisvaltaisen hyvinvointimme tärkeimpiä tekijöitä. Se vaikuttaa esimerkiksi itsetuntoon, elämäntyytyväisyyteen, rakkauden ja ilon kokemiseen sekä optimismiin ja toiveikkuuteen. Tutkimusten mukaan myös työelämässä tehokkuus ja tuottavuus lisääntyvät huomattavasti, kun työntekijät kokevat työnsä merkitykselliseksi.

Myös fyysiset vaikutukset ovat huomattavia. Merkityksen kokemisella on tutkitusti yhteys parempaan unenlaatuun, madaltuneeseen sydän- ja verisuonitapahtumien riskiin sekä alentuneeseen dementian riskiin. Yksi vaikuttavimmista tutkimustuloksista kertoo, että ihmisillä, jotka osoittavat elämällään olevan tarkoitusta, on 15 prosenttia pienempi aikaisen kuoleman riski.

Positiivinen psykologia ja siihen liittyvä koulutus perustuvat niin sanottuun Kukoistuksen kehykseen. Sen osa-alueita ovat – merkityksen rinnalla – myönteisyys, uppoutuminen, ihmissuhteet, aikaansaaminen ja elinvoimaisuus. Merkitys näyttäisi olevan toiseksi tärkein hyvinvointia lisäävä osa-alue heti hyvien ihmissuhteiden jälkeen.

Näillä luennoilla keskitymme ennen kaikkea merkityksen voimaan ja merkitykselliseen elämään. Mitä merkitys tarkoittaa positiivisessa psykologiassa, mistä tekijöistä se muodostuu ja miten itse kukin voisi lisätä sitä omassa elämässään?

Kaikille avoimet ilmaisluennot pidetään seuraavasti:

Helsingissä maanantaina 7. lokakuuta 2019 kello 18.00 - 19.30 Haaga-Helian auditoriossa, Ratapihantie 13. Ilmoittaudu alla olevalla lomakkeella.

Verkossa 22. lokakuuta kello 19 - 20.30 – ilmoittaudu tästä.

Halutessasi voit ilmoittautua vaikka molempiin! Webinaarista on saatavilla myös tallenne jälkikäteen.

Ilmoittaudu Helsingin luennolle täyttämällä alla olevat kentät:

Nimi *
Nimi
Haluan Joyllan uutiskirjeen
Uutiskirjeemme välittää sinulle tietoa positiivisesta psykologiasta, tulevista tapahtumista ja muista ajankohtaisista asioista. ✨

Ilmoittautumalla tilaisuuteen hyväksyt, että järjestäjät lähettävät sinulle tilaisuuteen liittyviä viestejä. Järjestämme Helsingin luennon yhteistyössä Helsingin seudun kesäyliopiston kanssa. Ilmoittautumistiedot menevät sekä meille että kesäyliopistolle.

Merkityksestä ja sen vaikutuksista hyvinvointiimme luennoivat soveltavan positiivisen psykologian maisterit Netta Lehtonen ja Paulina Piippo.

Kutsu myös ystäväsi mukaan!

Helsingin luennon Facebook-eventin löydät täältä

Webinaarin Facebook-eventin löydät täältä

Joyllan uutiskirjeen voit tilata tästä.

Comment