Oletko sinä jo kokeillut mindfulnessin, eli hyväksyvän tietoisen läsnäolon harjoittamista? Tämä on aihe, josta puhutaan aika paljon nykypäivänä. Ja ihan syystäkin, sillä mindfulnessia on tutkittu todella paljon ja tutkimuksissa on havaittu lukuisia hyötyjä.

Mindfulnessin harjoittaminen voi esimerkiksi vähentää ahdistusta ja stressiä. Lisäksi tämä voi lisätä myönteisiä asioita, kuten itsetuntemusta, itseluottamusta, empatiaa ja huumoria. Minun mielestäni vaikuttavia tutkimuksia ovat sellaiset, joissa on kuvannettu buddhalaisten munkkien aivoja. Hehän harjoittavat mindfulnessia päivittäin tuntien ajan. Tutkimuksissa on todettu, että tämä aikaansaa muutoksia jopa heidän aivojen rakenteisiin!

En kuitenkaan halua sanoa, että meidän kannattaisi kaikkien ryhtyä buddhalaisiksi munkeiksi ja muuttaa luostariin meditoimaan. Pieni päivittäinen harjoittaminen voi jo aikaansaada näitä myönteisiä vaikutuksia.

Jaan videolla lyhyen mindfulnessharjoituksen, suosittelen sinulle tämän kokeilemista! Kerro myös mielellään, miltä tämä tuntui.

Haluaisinkin haastaa sinut tekemään pienen päivittäisen harjoituksen seuraavan viikon aikana. Ja jos tämä tuntuu sinulle sopivalta, voit luoda tästä itsellesi uuden päivittäisen tavan.

Oikein leppoisaa ja läsnäolevaa pääsiäistä sinulle!

Ilolla,
Paulina

2 Comments