Joyllan seuraava kokonaan verkossa toteutettava puolivuotinen Positive Psychology Practitioner -koulutus alkaa 1. huhtikuuta. Tuttuun tapaan jaamme jälleen koulutukseen vapaapaikan – kukaties parikin.

Vapaapaikan hakuohjeet löydät tämän jutun lopusta.

Tässä tarinassa esittelemme neljä innokasta positiivisen psykologian opiskelijaa, jotka ovat saaneet vapaapaikan Joyllan aiempiin verkkokoulutuksiin. He ovat Anne Haikola, Johanna Matikka, Erika Rautiainen ja Juha Lantz.

Annen koulutus päättyi jo viime syksynä, Johannan ja Erikan opinnot ovat loppusuoralla ja Juhan ”PPP-rupeama” on kohta puolimatkassa. Taustaltaan he ovat hyvin erilaisia, mutta ainakin yksi asia nelikkoa yhdistää: he kaikki ovat nauttineet suuresti positiivisen psykologian opinnoistaan.

ILOA JA INSPIRAATIOTA HYVÄÄN ELÄMÄÄN

Psykologi ja toimittaja Anne Haikola aloitti PPP-opinnot viime maaliskuussa ja sai ne päätökseen syyskuussa. Tätä nykyä hän on siis myös Positive Psychology Practitioner.

”Koulutuksesta oli minulle paljon iloa. Se oli hyvin mielenkiintoista ja inspiroivaa sekä täydensi hienosti psykologian opintojani. Haluan elää hyvää elämää, ja sain positiivisen psykologian opinnoista paljon hyvää omaan terveyteen ja hyvinvointiin. Positiivinen psykologia antaa välineitä itsetutkiskeluun sekä parempaan terveyteen ja hyvinvointiin. Tärkeimpiä yksittäisiä teemoja oli varmasti itsemyötätunto, eli miten voi olla armollisempi itselleen. Myös omiin ihmissuhteisiini opit vaikuttivat myönteisesti”, Anne kertoo.

Parasta koulutuksessa olivat asiantuntevat ja itsestään antavat kouluttajat! Koulutuksen vahva tiedepohja yllätti positiivisesti. Minulle on tärkeää, että väitteet pystytään perustelemaan. Odotukseni ylittyivät huimasti.”

”Mukavana ekstrana koulutus toi minulle yhteistyökuvioita ja sisällöntuottajan töitä Joyllalta”, sanoo Anne, jonka kirjoituksia olemme saaneet viime aikoina lukea Joyllan blogista.

Positive Psychology Practitioner -koulutuksen suorittanut psykologi  Anne Haikola  on nyttemmin olennainen osa Joyllan tiimiä. Kuvassa mukana Joyllan perustajat  Paulina Piippo  (vas.) ja  Netta Lehtonen  (oik.).

Positive Psychology Practitioner -koulutuksen suorittanut psykologi Anne Haikola on nyttemmin olennainen osa Joyllan tiimiä. Kuvassa mukana Joyllan perustajat Paulina Piippo (vas.) ja Netta Lehtonen (oik.).

UUSIA TOIVON SÄVYJÄ

Yhteiskuntatieteiden maisteri Johanna Matikka toimii perhe- ja lähisuhdeväkivaltatyön asiantuntijana, kouluttajana ja kehittäjänä Ensi- ja turvakotien liitossa. Hän aloitti positiivisen psykologian opinnot Joyllan verkkokoulutuksessa viime syyskuussa.

”Olen saanut valtavasti toivoa sekä omaan elämääni että ammatillisesti. Työskentelen lähisuhdeväkivallan ennaltaehkäisyn ja katkaisemisen kysymysten äärellä. Työstä nousevat kysymykset ovat usein raskaita ja ilmiöt ylisukupolvisia. Positiivisen psykologian opinnot ovat tuoneet tähän uusia toivon sävyjä”, Johanna aloittaa.

Erityisesti merkityksellisyyden osa-alue puhutteli minua. Onnellisuuspuhe on aina tuntunut vieraalta ja pinnalliselta. En ole koskaan kokenut sitä tavoitteelliseksi, mutta merkityksellisyyttä olen tavoitellut. On ollut todella vapauttavaa kuulla, että pysyvän onnellisuuden löytymisen näkökulmasta suunta on ollut oikea. Merkityksellisyyden osa-alueen tutkimukset toivat uusia oivalluksia.”

Johannan mielestä parasta koulutuksessa on ollut ”tuoreus ja into, jotka ovat kouluttajista tarttuneet”. Hän suosittelee koulutusta laajalle joukolle:

”Kaikille sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille ja kasvattajille – ihmisille jotka tekevät äärimmäisen tärkeää työtä mutta saavat siitä liian harvoin kiitosta. Koulutus voi tarjota heille tukea työn tekemiseen.”

”Odotukseni ovat täyttyneet moninkertaisesti. Oma ajatteluni on liikkunut traumasta enemmän resilienssin (muutosketteryyden, muutosjoustavuuden) korostamisen suuntaan ja toipumisen tukemisen vahvistamiseen”, Johanna sanoo.

”Olen saanut opinnoista valtavasti toivoa sekä omaan elämääni että ammatillisesti”, kiittelee Ensi- ja turvakotien liitossa työskentelevä  Johanna Matikka . Kuva: Laura Kallahti.

”Olen saanut opinnoista valtavasti toivoa sekä omaan elämääni että ammatillisesti”, kiittelee Ensi- ja turvakotien liitossa työskentelevä Johanna Matikka. Kuva: Laura Kallahti.

ITKU TULI RIEMUSTA

Erika Rautiainen on kilpa-aerobiccari, jolla on urheilu-uraa takana jo 20 vuotta, mutta rakkaus voimisteluun on edelleen vahva. Erika aikoo jatkaa kilpailua niin kauan kuin hyvältä tuntuu ja samalla tehdä "oikeita" töitä sekä opiskella. Myös hän on kovin innoissaan positiivisen psykologian opinnoistaan.

”Olen tykännyt valtavasti! Tämä on ollut käytännössä ensi kosketukseni ”kunnon” psykologian opintoihin, koska lukion kursseja en tähän laske. Olen vakuuttunut, että haluan jatkossakin opiskella psykologiaa”, Erika sanoo.

”Muistan vielä elävästi sen hetken, kun Paulina ja Netta soittivat minulle ja kertoivat, että olen saanut vapaaoppilaspaikan. Olin lounaalla ystäväni kanssa ja itkuhan siinä tuli riemusta! Kun törmäsin koulutuksen mainokseen somessa, tiesin että minun on päästävä mukaan. Onneksi lähetin videon – mikä on aivan tapojeni vastaista – ja onneksi rakas koirani tuli myös kääntymään videolla. Ehkä sen avulla pääsin mukaan.”

”Aivan parasta koulutuksessa on ollut sen käytännönläheisyys. Vaikka itselläni ei ole aikaisempaa koulutusta psykologiasta, olen pystynyt mielestäni ymmärtämään täysin kaiken materiaalin ja oppimaan upeilta kanssakurssilaisilta, jotka ovat urallaan edenneet jo pitkälle. Heistä on ollut myös valtavasti inspiraatiota, kun olen miettinyt minne haluan elämässäni seuraavaksi kulkea. Jollain tavalla psykologia tulee olemaan elämässäni tulevaisuudessakin läsnä, toivottavasti esimerkiksi nuorten urheilijoiden valmennuksen parissa”, Erika sanoo.

Erika kertoo saaneensa jo nyt testata positiivisen psykologian oppeja käytännössä, mikä on ollut erittäin palkitsevaa.

”Kilpaurheilijana olen testannut positiivisen psykologian välineitä päivittäisiin harjoituksiini, psyykkiseen valmentautumiseen ja totta kai arkeen. Parisuhteesta puhumattakaan! Koulutus ei ole ollut mitään rakettitiedettä, vaikka kaikkeen tietenkin löytyvät lähteet ja perusteet.”

Olen oppinut valtavasti uutta teoriassa, mutta tämä on ollut myös oppimismatka itseeni sekä varsinkin läheisimpiini. On ollut hieno oivaltaa päivittäin uutta erityisesti ihmissuhteiden saralla. Ihmissuhteiden kokonaisuus on ollut koulutuksessa varmasti yksi suosikkini. Myös merkityksen osa-alue kiehtoi ja “huusi” oppimaan”, Erika kertoo.

”Kilpaurheilijana olen jo testannut positiivisen psykologian välineitä päivittäisiin harjoituksiini ja psyykkiseen valmentautumiseen”, kertoo aerobiccari  Erika Rautiainen .

”Kilpaurheilijana olen jo testannut positiivisen psykologian välineitä päivittäisiin harjoituksiini ja psyykkiseen valmentautumiseen”, kertoo aerobiccari Erika Rautiainen.

VAHVISTETAAN VAHVUUKSIA

Tokihan Joyllan Positive Psychology Practitioner -verkkokoulutuksissa opiskelee myös miehiä. Yksi heistä on tamperelainen Juha Lantz, joka aloitti ”PPP-opinnot” viime joulukuussa – vapaapaikkalaisena hänkin.

”Ehdottomasti olen tykännyt. Positiivisessa psykologiassa on juuri semmoinen lähestymistapa, mihin itse uskon päihderiippuvaisten parissa työskennellessäni. Eli vahvistetaan ihmisten vahvuuksia, jolloin saadaan huomattavasti enemmän onnistumisen kokemuksia. Ja opetetaan asiakkaita näkemään sitä hyvää heissä, tehdään tietoisia valintoja hyvän eteen vahvuuksien mukaisesti.”

Juha kertoo opintojen antaneen hänelle paljon työkaluja asiakkaiden motivaation vahvistamiseen juuri onnistumisten kautta.

”Positiivisessa psykologiassa hyväksytään se, että on myös vaikeita aikoja, jotka kuuluvat elämään. Ja mietitään, mitä onnelliseenkin elämään kuuluvat vaikeat ajat voivat opettaa meille. Miten me voimme kehittyä niistä ja kuinka me voimme niitä hyödyntää? Vaikeuksien kautta kasvaminen on olennainen asia.”

”Koulutuksen kokonaisvaltainen näkökulma on äärettömän hyvä! Eli ihmissuhteet, tunne-elämä, merkityksellisyys…Olen vielä niin vaiheessa, että ymmärrys on vielä aika ohut”, Juha tuumii.

”Uppoutumisen osa-alue on ollut tosi merkittävä. Jotenkin tuntuu, että olen päässyt paljon paremmin kiinni itseeni siinä suunnassa. Opintojen ansiosta ja avulla olen viime aikoina miettinyt yhä enemmän, mihin suuntaan haluan kulkea. Olen löytänyt aiempaa selvemmin omia vahvuuksiani ja tiedostanut niiden olemassaolon. Koulutus on antanut uutta suuntaa ja intoa moniin juttuihin. Esimerkiksi omat tavoitteet, joita elämältäni haluan, pohjautuvat nyt tosi paljon siihen, miten vahvistan omia vahvuuksiani.”

”Tykkään tästä opiskelumallista, jossa on paljon itseohjautuvaa opiskelua. Se jotenkin sopii minulle. Tykkään tosi paljon myös kouluttajien tavasta kouluttaa. Se on hyvin maanläheistä ja kriittisesti asioihin suhtautuvaa”, Juha Lantz sanoo lopuksi.

”Koulutus on antanut uutta suuntaa ja intoa moniin juttuihin. Esimerkiksi omat tavoitteet, joita elämältäni haluan, pohjautuvat nyt tosi paljon siihen, miten vahvistan omia vahvuuksiani”,  Juha Lantz  kertoo.

”Koulutus on antanut uutta suuntaa ja intoa moniin juttuihin. Esimerkiksi omat tavoitteet, joita elämältäni haluan, pohjautuvat nyt tosi paljon siihen, miten vahvistan omia vahvuuksiani”, Juha Lantz kertoo.

NÄIN VOIT HAKEA VAPAAPAIKKAA

Ja nyt siis aiomme jälleen lahjoittaa vapaapaikan seuraavaan, huhtikuun alussa alkavaan Positive Psychology Practitioner -verkkokoulutukseen.

Jos koet, että tämä vapaaoppilaspaikka (ovh. 2 860 euroa) on sinulle, lähetä meille maksimissaan minuutin mittainen video ja vastaa siinä seuraaviin kysymyksiin:

- Mikä tekee tästä koulutuksesta merkityksellisen juuri sinulle?
- Mitä hyvää aiot tehdä koulutuksesta saamillasi opeilla?

Lähetä video tai linkki videoon 10.3. mennessä osoitteeseen info@joylla.com. Ilmoitamme valitulle henkilökohtaisesti. Emme julkaise videoita emmekä hakijoiden nimiä muiden nähtäväksi.

Lisätietoja Suomen laajimmasta positiivisen psykologian koulutuksesta saat täältä.

2 Comments