Joyllan Netta Lehtonen ja Paulina Piippo vierailivat Yle Puheen lähetyksessä puhumassa positiivisesta psykologiasta. ”Tiina Lundbergin huoltamo” -ohjelmassa pohdittiin muun muassa, miten onnellisuuspuhe sopii yhteen elämän väistämättömien vastoinkäymisten kanssa.

Tiina Lundberg esitti lukuisia tiukkojakin kysymyksiä Joyllan perustajille ja soveltavan positiivisen psykologian maistereille. Muun muassa näihin kiperiin kysymyksiin kuultiin vastaukset:

”Onko niin, että perinteisessä psykologiassa pyöritellään traumoja ja positiivisen psykologian saralla etsitään ihmisten kukoistusta?”

”Onko positiivinen psykologia jotain amerikkalaista positiivisuus- tai onnellisuushöttöä?”

”Onko ihminen yksin vastuussa onnellisuudestaan?”

”Kannattaako onnellisuutta tavoitella?”

”Millaisia työkaluja teidän työkalupakistanne löytyy epämukavien tunteiden käsittelyyn?”

”Mistä positiivisessa psykologiassa on pohjimmiltaan kysymys?”

Netta ja Paulina kertoivat, kuinka positiivinen psykologia perustuu vahvasti tieteeseen ja tutkittuun tietoon. Ja miten sen avulla voi ennaltaehkäistä ongelmia. Sekin tuli vahvasti esille, että positiivisen psykologian tarkoituksena ei missään nimessä ole korvata perinteistä psykologiaa, vaan ne täydentävät toinen toistaan.

Paljon puhuttiin myös merkityksellisyydestä, itsemyötätunnosta, kukoistuksesta, kiitollisuudesta ja ihmissuhteiden valtavan suuresta merkityksestä. Ja tietenkin hyvästä elämästä – kutsutaanhan positiivista psykologiaa myös hyvän elämän tieteeksi.

Jos Yle Puheen mainio ohjelma meni ohi korviesi, voit kuunnella lähes tunnin mittaisen lähetyksen kokonaisuudessaan täältä!

Netta Lehtonen (vas.) ja Paulina Piippo (oik.) saivat vastailla moniin kiperiinkin kysymyksiin Tiina Lundbergin haastattelussa.

Netta Lehtonen (vas.) ja Paulina Piippo (oik.) saivat vastailla moniin kiperiinkin kysymyksiin Tiina Lundbergin haastattelussa.

P.S. Netan ja Paulinan tarinat löytyvät ohjelman alusta kohtaan 18:20 asti, kohdasta 30:25 - 42:55 ja lopusta 55:15 - 57:24. Suosittelemme kuitenkin kuuntelemaan koko ohjelman, jossa puhuvat myös Helsingin yliopiston erityispedagogiikan dosentti Lotta Uusitalo-Malmivaara sekä liikunta- ja urheilupsykologian maisteri Aleksi Tossavainen.

Juonipaljastus: Aivan lopussa selviävät myös keinot, joiden avulla maailma olisi paljon kauniimpi paikka tulevaisuudessa :)

Nautinnollista kuunteluhetkeä!


Comment