Joylla järjesti historiansa toiset Kukoistuskekkerit. Paikalla Lauttasaaressa oli lähes 40 positiivisen psykologian opiskelijaa ja jo valmistunutta Positive Psychology Practitioneria. Tilaisuus oli niin järjestäjien kuin osallistujien mielestä onnistunut verkostoitumisen ja hyvän mielen tapahtuma.

YHDESSÄOLOA JA RÄPPIÄ

Vanhat tutut moikkailivat toisiaan ovilla, kun Joyllan perustajat ja positiivisen psykologian kouluttajat Netta Lehtonen ja Paulina Piippo ottivat osallistujat sydämellisesti vastaan. Tunnelma oli myönteisen utelias ja virittynyt: mitähän kaikkea kivaa tänään tapahtuu? Verkkokoulutuksessa olevat kommentoivat, että oli mukavaa tavata opiskelukavereita viimein livenä.

Lounas ja iltapala saapuivat lähellä olevasta ravintola Rugosasta. Ruoka oli mieltä hivelevää niin maultaan kuin ulkonäöltään. Täytettyjä kesäkurpitsoja, salaatteja, kasvispyöryköitä ja erilaisia leipiä ja levitteitä. Kahvia, teetä, Makersin raakakakkuja ja pientä naposteltavaa oli tarjolla koko kekkereiden ajan. Nälkä ei vaivannut koko päivänä! Itse podin lähinnä täyden vatsan ongelmaa, kun kaikkea herkkuahan oli pakko maistaa.

Paulina ja Netta aloittivat tilaisuuden kertomalla, kuinka kiitollisia he ovat siitä, että olemme kaikki valinneet tänään tulla tänne, ja että loistelias PPP-yhteisömme kasvaa. Jokainen pääsi ääneen hauskan leikin avulla. Siinä kukin esitteli hieman itseään ja kertoi jotain ainutlaatuista itsestään, esimerkiksi: ”Harrastan flamencoa.” Jos oli muita flamencon harrastajia, heidän piti mennä istumaan esittelijän syliin. Nauruhan siinä hersyi, kun sylikkäin oli kuusikin ihmistä kerrallaan. Leikin aikana kuultiin jopa räppiä.

Iloisia ilmeitä ja rentoa yhdessäoloa. Siinäpä lyhykäisyydessään Joyllan Kukoistuskekkereiden resepti.

Iloisia ilmeitä ja rentoa yhdessäoloa. Siinäpä lyhykäisyydessään Joyllan Kukoistuskekkereiden resepti.

VALMENNUSTA JA IDEOINTIA

Tutustelun jälkeen erikoispsykologi, psykoterapeutti, kouluttaja ja Joyllan Positive Psychology Practitioner -opiskelija Satu Pihlaja piti valmennuksen ajatusten ja tunteiden johtamisesta. Kävimme läpi, millaisia pulmia voi olla ajatusten ja tunteiden johtamisessa, ja kuinka niitä voisi paremmin valjastaa käyttöönsä. Valmennus viritti hyvää keskustelua ja vinkkejä.

Satu Pihlaja puhui ajatusten ja tunteiden johtamisesta.

Satu Pihlaja puhui ajatusten ja tunteiden johtamisesta.

Siirryimme joogaopettaja, Positive Psychology Practitioner (Joylla) ja terveystieteiden maisteri Anna-Sofia Kuoppalaakson johdolla kehotietoisuutta herättelevään joogaan, jossa oli mukana positiivisen psykologian vahvuusajattelua. Koin joogan myönteisenä ja energisoivana. Valitsin vahvuudekseni rohkeuden, jota haluaisin harjoitella enemmän. Harjoituksen myötä tunsin paremmin kehossani, miltä rohkeus tuntuu. Tässäpä näppärä vinkki, jota voisi valjastaa paremmin niihin hetkiin, kun tarvitsee rohkeutta (tai mitä tahansa muuta vahvuutta) avukseen.

Keho ja mieli rentoutuneina jatkoimme seuraavaan ohjelmanumeroon, joka oli positiivisen psykologian projekti. Edellisillä Kukoistuskekkereillä syyskuussa pohdimme, kuinka positiivista psykologiaa voisi tuoda lisää ihmisten tietoisuuteen. Post-it-lappuihin oli kerääntynyt eniten ääniä Youtube-videoiden puolesta. Ideoimme ryhmissä, millaisia videoita ja mistä aiheista voisimme yhdessä tehdä, jotta saisimme tärkeää tietoa vietyä eteenpäin. Näistä tullaan taatusti vielä kuulemaan!

NÄHDÄÄN ENSI KEKKEREILLÄ!

Keskustelua ja innostusta riitti niin paljon, että tilaisuus venyi hieman yli päättymisajan. Mutta ei se mitään, tiloihin jääneet jatkoivat vielä viinilasillisen äärellä pohdiskelua ja verkostoitumista. Porinaa oli vielä myöhemmin somen puolella. Tällaisille positiivisille ja antoisille aidoille kohtaamisille on selvästi tarvetta. Moni sanoikin ovella sydämellisten halausten lomassa: ”Nähdään ensi kekkereillä!”

Joyllan Paulina Piippo (vas.) ja Netta Lehtonen (oik.) iloitsivat PPP-yhteisön kasvusta. Keskimmäinen iloinen on tämän jutun kirjoittaja Anne Haikola.

Joyllan Paulina Piippo (vas.) ja Netta Lehtonen (oik.) iloitsivat PPP-yhteisön kasvusta. Keskimmäinen iloinen on tämän jutun kirjoittaja Anne Haikola.


Teksti: Anne Haikola

Psykologi ja Positive Psychology Practitioner

Comment