Psykologi, psykoterapeutti ja valmentaja Satu Pihlaja on yksi Joyllan erittäin tyytyväisistä asiakkaista. Eikä ihme, sillä Sadulla on vauhti päällä, hyvällä tavalla. Ihan näinä päivinä ilmestyy hänen esikoisteoksensa nimeltä Aikaansaamisen taika – näin johdat itseäsi (Atena).

Psykoterapeutti ja valmentaja Satu Pihlaja lupaa, että voimme kaikki oppia aikaansaamisen taidon.

Psykoterapeutti ja valmentaja Satu Pihlaja lupaa, että voimme kaikki oppia aikaansaamisen taidon.

Satu kertoo keskittyneensä aiemmin enemmän ajatteluun kuin tekemiseen. Kirjan syntymästä saadaan kiittää muun muassa kirjoittajansa havaintoa siitä, että jotkut ihmiset vaikuttavat saavan kovasti aikaan ja hyvin olennainen päätelmä oli sekin, että Satu piti itseään varsin saamattomana.

Toisin on nykyisin. Satu on kirjaansa kirjoittaessaan muun muassa tehnyt samaan aikaan väitöskirjaa, suorittanut kahta tutkintoa, soittanut bändissä ja ottanut valmennusasiakkaita vastaan. Nämä ovat kaikki Sadulle hyvin merkityksellisiä, hänen arvoihinsa istuvia, asioita.

Tärkeintä on asettaa tavoitteita. Ilman niitä on omia toiveita vaikea saavuttaa. Satu muistuttaa myös siitä, että kyse ei ole vain tavoitteen saavuttamisesta lopputulosmielessä vaan myös merkityksellisestä elämästä, kun arki rakentuu itselle tärkeistä asioista. Tämä on ihmisen hyvinvoinnin kannalta todella tärkeää.

On huojentavaa kuulla se, että psykoterapeutti Satu Pihlajan mukaan voimme kaikki halutessamme oppia aikaansaaviksi. Jos tärkeintä on tavoitteiden asettaminen, niin usein tavoitteiden pilkkominen ja konkretisointi tekevät siitä, mikä voi tuntua mahdottomalta, mahdollisen.

Esimerkiksi 30 kilon painonpudotustavoite voi lamaannuttaa ellemme jaa tavoitetta pienempiin etappeihin. Tällaisia voivat olla vaikka 40 minuutin kävelylenkki kolme kertaa viikossa ja kahden päivittäisen lämpimän aterian syönti. Kun teemme pieniä tavoitteita, saamme onnistuessamme myös paljon juhlan aiheita. Ja menestystä todellakin kannatta juhlia. Luottamus omaan kykyymme onnistua kasvaa.

Satu on useaan otteeseen kertonut saaneensa Joyllan Kohti kukoistavaa elämää -verkkokurssista ja henkilökohtaisesta valmennuksesta paljon potkua sekä omaan kukoistukseensa että ammatilliseen työhönsä. Hän on kannustanut myös muita psykoterapeutteja ja psykologeja Joyllan positiivisen psykologian opintoihin. Satu tarjoilee innoissaan myös uudessa kirjassaan Joyllan opinnoista saatuja teorioita ja harjoituksia.

Helsingin Sanomat julkaisi Sadusta ja hänen näkemyksistään 8.3. mielenkiintoisen artikkelin.

Tässä sinulle mielenkiintoinen kirja, jos haluat treenata tavoitteiden asettamista ja saavuttamista.

Tässä sinulle mielenkiintoinen kirja, jos haluat treenata tavoitteiden asettamista ja saavuttamista.

Kirjan voit tilata täältä.  Huom! Kirjan saa tarjoushintaan 14.3. asti täältä.

PS. Joyllan suosittu ja loistavaa palautetta saanut Kohti kukoistavaa elämää -verkkokurssi starttaa taas maanantaina 19.3. Voit säästää hinnasta 50 € sunnuntaihin 11.3. saakka. Lue lisää täältä!

Comment