Ilolla ihmetellen, Sarianna -vlogin kahdeksannessa jaksossa mietitään auttamista ja sen motivaatiota. Auttamishalun on tutkittu olevan luontainen ominaisuus ihmiselle, mutta kuinka moni toteuttaa tätä sisäsyntyistä halua? Kumpi sinua motivoi enemmän: palkkio vai vilpitön auttamisen halu?

Auttamisella on todettu olevan valtavasti myös positiivisia terveysvaikutuksia, miksi siis moni jättää auttamatta hädän hetkellä? Vlogissa pohditaan myös sivustakatsojaefektiä, jossa vastuun jakautuessa auttamisen teot vähenevät.

"Ilolla ihmetellen, Sarianna" on vlogisarja kotiäitinä tällä hetkellä työskentelevän toimittajan ja vuorovaikutuskouluttajan, Sarianna Turulan, tutustumismatkasta positiivisen psykologian tieteeseen. Sarianna osallistuu Joyllan Positive Psychology Practitioner -verkkokoulutukseen kevään ja kesän 2019 aikana ja kertoo koulutuksen herättämistä ajatuksista vlogissaan eli videoblogissaan milloin Oulusta, lentokoneesta ja Dallasin auringon alta.

Opintomatkassa opastavat positiivisen psykologian asiantuntijat ja kouluttajat Netta Lehtonen ja Paulina Piippo Joyllalta. He vastaavat Sariannan vlogin kautta katsojien lähettämiin kysymyksiin. Kysymyksiä positiivisesta psykologiasta tai vaikka elämästä Dallasissa voi lähettää osoitteeseen sarianna (at) joylla.com.

Vlogisarjan aiemmat jaksot voit katsoa alta:

Osa 1: Koulutuksen kynnyksellä

Osa 2: Mitä positiivinen psykologia on?

Osa 3: Teräspappa porskuttaa ja Dallas lähenee

Osa 4: Hello from Texas!

Osa 5: Kiven kovia pehmeitä vahvuuksia

Osa 6: Ensin tuli flow, sitten “krapula”

Osa 7: Yhteisellä matkalla – Jenkeistä kukoistukseen

Joyllan uutiskirjeen voit tilata tästä.

Comment